Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження Голова ВРУ № 573 від 17.04.2015 Про Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Голови Верховної Ради України

м. Київ

№ 573

17 квітня 2015 р.


Про Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України

З метою забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення та відповідно до статті 22 Закону України «Про звернення громадян», статті 34 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»:

1. Затвердити Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України (додається).

2. Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України до початку роботи чергової сесії Верховної Ради України забезпечити складання графіка особистого прийому громадян у Верховній Раді України з урахуванням пропозицій голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, який подавати Погоджувальній раді депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України для ознайомлення.

3. Завідувачам секретаріатів комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України організаційно забезпечити проведення особистого прийому громадян відповідно головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України.

4. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України забезпечити необхідні матеріально-технічні умови для проведення особистого прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України у приймальні Верховної Ради України.

5. Контроль за виконанням цього Розпорядження покласти на Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О.

6. Визнати таким, що втратило чинність, Розпорядження Голови Верховної Ради України «Про Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України» від 6 лютого 2008 року № 224.

Голова Верховної Ради України

В.ГРОЙСМАН

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядженням Голови
Верховної Ради України
від 17 квітня 2015 року № 573


ПОРЯДОК
організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України

1. Цей Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України.

2. Особистий прийом громадян у Верховній Раді України проводиться головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України та працівниками Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України у приймальні Верховної Ради України (м. Київ, вул. Банкова, 6-8).

3. Особистий прийом громадян Головою Верховної Ради України проводиться в установленому ним порядку відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян».

Особистий прийом громадян за дорученням Голови Верховної Ради України може здійснюватися працівниками його секретаріату.

4. Особистий прийом громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України проводиться протягом чергової сесії у визначені графіком дні з 14-ої до 17-ої години.

У разі відсутності голови комітету Верховної Ради України, голови депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України у визначений графіком день особистий прийом громадян проводиться відповідно першим заступником, заступником голови комітету або секретарем комітету Верховної Ради України, уповноваженим представником депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України або за їхнім дорученням - членом відповідного комітету Верховної Ради України, депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України.

5. Особистий прийом громадян працівниками Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України проводиться щоденно, крім неділі та святкових днів, з 8-ої до 13-ої години та з 14-ої до 17-ої години, у п'ятницю і передсвяткові дні - до 16-ої години, у суботу - з 10-ої до 13-ої години.

6. Особистий прийом громадян, яким присвоєно звання Герой України, нагороджених орденом Героїв Небесної Сотні, яким присвоєно звання Герой Радянського Союзу, Герой Соціалістичної Праці, інших осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, інвалідів війни, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», учасників бойових дій проводиться першочергово.

7. Вхід громадян до приймальні Верховної Ради України вільний і не потребує оформлення перепустки.

Вхід до приймальні Верховної Ради України осіб, які мають при собі зброю, громіздкі речі тощо, перебувають у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння, мають явні ознаки психічного розладу або поведінка яких створює небезпеку для оточуючих, не допускається.

У разі грубої, агресивної поведінки громадянина особистий прийом може бути припинено, а за необхідності викликано співробітників міліції.

8. Громадянин може записатися на особистий прийом особисто або через представника, повноваження якого оформлені в установленому законом порядку. В інтересах малолітніх, неповнолітніх та недієздатних осіб на особистий прийом записуються їхні законні представники.

9. На громадянина під час запису на особистий прийом на підставі документа, що посвідчує особу, заводиться реєстраційно-контрольна картка у базі даних автоматизованих систем інформаційно-технологічного забезпечення діяльності Верховної Ради України.

10. Попередній запис громадян на особистий прийом до голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України проводиться працівниками Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України спільно з працівниками секретаріатів комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України у визначений графіком день з 8-ої до 13-ої години.

11. Під час попереднього запису громадян на особистий прийом до голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) У Верховній Раді України з'ясовується прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина (а для внутрішньо переміщених осіб - адреса, за якою особі може бути вручена офіційна кореспонденція), зміст порушеного питання, до яких посадових осіб чи органів державної влади він звертався і яке було прийняте рішення, визначається посадова особа чи орган державної влади, до компетенції яких належить вирішення питання, вивчаються інші матеріали, що подаються громадянами для обґрунтування своїх вимог.

У разі якщо особа з обмеженими фізичними можливостями не може прибути особисто для попереднього запису на особистий прийом до голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, такий запис здійснюється у визначений для запису час за контактним телефоном приймальні Верховної Ради України.

12. Повторний прийом громадянина з питання, яке вже розглядалося головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, проводиться у разі, якщо питання, порушене у попередньому зверненні, не було вирішено по суті.

Під час особистого прийому головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України громадянину може бути відмовлено в особистому прийомі працівником секретаріату комітету Верховної Ради України, секретаріату депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України, якщо раніше йому було надано відповідь по суті порушуваних ним питань, а також у разі звернення з питання оскарження рішення з порушенням терміну подання скарги, визначеного статтею 17 Закону України «Про звернення громадян».

У разі повторного звернення громадянина на особистий прийом до реєстраційно-контрольної картки додаються попередні реєстраційно-контрольні картки та копії архівних матеріалів з порушеного питання.

13. Список громадян на особистий прийом до голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України із зазначенням їх прізвища, імені, по батькові, місця проживання, соціального статусу та змісту порушуваних питань формується працівниками Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України і подається відповідно голові комітету Верховної Ради України, голові депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України.

Послідовність прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України визначається особами, які проводять такий прийом, з урахуванням положень пункту 6 цього Порядку.

14. Під час проведення особистого прийому громадян разом з ними можуть бути присутні їхні представники, повноваження яких оформлені в установленому законом порядку, та особи, які перебувають у сімейних (родинних) відносинах з цими громадянами.

Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому громадян не допускається.

15. У разі якщо порушене громадянином питання вирішити безпосередньо на особистому прийомі неможливо, воно розглядається у порядку, встановленому законом для письмових звернень.

Про результати розгляду звернення громадянину повідомляється письмово або усно (за його бажанням).

16. Письмове звернення, яке подається громадянином на особистому прийомі, повинно бути оформлено відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян».

17. Усі звернення громадян на особистому прийомі реєструються відповідно до Порядку роботи із зверненнями громадян у структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України, затвердженого Розпорядженням Голови Верховної Ради України від 9 січня 2007 року № 11.

У разі подання громадянином на особистому прийомі звернення на ім'я народного депутата України, воно реєструється відповідно до Порядку роботи із зверненнями громадян у структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України, затвердженого Розпорядженням Голови Верховної Ради України від 9 січня 2007 року № 11.

На вимогу громадянина, який подав звернення, на першому аркуші копії звернення проставляється штамп із зазначенням дати та вхідного номера звернення.

У разі подання громадянином на особистому прийомі запиту на інформацію його опрацювання здійснюється відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України «Про забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Апараті Верховної Ради України» від 11 травня 2011 року № 393. Штамп на оригіналі та копії запиту не проставляється.

18. За результатами особистого прийому громадян голови комітетів Верховної Ради України, голови депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, а також за їхнім дорученням працівники секретаріатів комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, працівники Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України в межах своєї компетенції готують відповідні доручення, надсилають звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій, вживають інших, передбачених законодавством, заходів.

19. Облік звернень, прийнятих на особистому прийомі громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, працівниками Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України, веде Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України.

20. Контроль за наслідками розгляду питань, порушених громадянами на особистому прийомі у голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, працівників Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України, здійснюється відповідно секретаріатами комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України та Відділом з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України.

21. До кожного засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України готує Керівнику Апарату Верховної Ради України інформацію про особистий прийом громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України.

22. Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України здійснює систематичний аналіз та узагальнення звернень громадян на особистому прийомі у голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України та інформує про це керівництво Верховної Ради України по закінченню чергової сесії Верховної Ради України та чергового скликання Верховної Ради України.

Працівники секретаріатів комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України надають Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України копії відповідей органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій, до яких були надіслані на розгляд звернення громадян, отримані на особистому прийомі у голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, для узагальнення та інформування керівництва Верховної Ради України.

23. Інформація про порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України і графік особистого прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України публікується у газеті «Голос України», розміщується на офіційному веб-сайті Верховної Ради України у глобальній інформаційній мережі Інтернет, а також у приймальні Верховної Ради України в доступному для вільного огляду місці.



Інші НПА

Розпорядження Голова ВРУ №393 від 11.05.2011 Про забезпечення виконання Закону України Про доступ до публічної інформації в Апараті Верховної Ради України Розпорядження Голова ВРУ №11 від 09.01.2007 Про Порядок роботи із зверненнями громадян у структурних підрозділах апарату Верховної Ради України Постанова КМУ №205 від 15.04.2015 Про внесення змін до Правил застосування спеціальних засобів військовослужбовцями Військової служби правопорядку у Збройних Силах України під час здійснення службових обов’язків Постанова КМУ №206 від 15.04.2015 Про внесення зміни у додаток до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення Розпорядження КМУ №372 від 17.04.2015 Питання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку системного проекту Друга позика на політику розвитку Розпорядження КМУ №374 від 15.04.2015 Про погодження наказу Фонду державного майна від 27 березня 2015 р. № 442 Постанова КМУ №198 від 15.04.2015 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України Постанова КМУ №201 від 15.04.2015 Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України Постанова КМУ №239 від 28.02.2011 Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підготовки та участі національних збірних команд в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських та Європейських іграх Розпорядження КМУ №367 від 15.04.2015 Про погодження наказу Фонду державного майна від 6 квітня 2015 р. № 497